Na co nezapomenout při stěhování kanceláře

Home  /  Business  /  Na co nezapomenout při stěhování kanceláře

Na co nezapomenout při stěhování kanceláře

by 23 srpna, 2024


Vlastníte firmu, která zaměstnává více osob a máte k dispozici několik kanceláří, ale budete se muset v dohledné době přestěhovat jinam? Až budete kontaktovat stěhovací firmu, která provádí v Praze stěhování firem, neměli byste zapomenout na některé důležité momenty.

Likvidace dokumentů – stěhování je báječná příležitost protřídit firemní dokumentaci a zbavit se toho, co již nepotřebujete. V kancelářích se jistě najde něco takového, a tak pověřte zaměstnance, aby se každý chopil části těchto dokumentů a ty nepotřebné postupně skartoval. Nestačí pouze vyhození do popelnice nebo přetržení papíru, mnohé dokumenty jsou zneužitelné, a tak je pro tyto účely nutné pořídit skartovačku. Skartaci dokonce provádí i specializované firmy, a tak záleží na vás, jak se k tomu postavíte. Skartace by se měla týkat nejen papírových složek, ale i CD a DVD nosičů, kazet a pásek, přenosných disků (dat z flash disků a externích disků) či jiných elektronických zařízení.

skartace dokumentů

Úklid – součástí stěhování bývá také úklid, a to jak na místě, odkud se stěhujete, tak i tam, kam se stěhujete. K tomu je rozumné povolat úklidovou firmu, pokud to nechcete požadovat od zaměstnanců, i když někteří vaši kolegové by se toho rádi chopili a vypomáhali tímto způsobem, samozřejmě za úplatu.

stěhování kanceláře

Demontáž nábytku – stěhovací firma se postará i o rozmontování nábytku a jeho zpětnou montáž, pokud je to nutné a jedná se o rozebíratelné kusy, například psací stoly či šatní skříně. Někdy je demontáž nábytku vysloveně nutná, aby se zajistilo, že nábytek nepřijde během přenášení k úhoně zejména ve spojovacích částech. Někdy se při stěhování kanceláří starý nábytek likviduje a pořizuje se nový, v tomto případě může stěhovací firma zajistit jak rozmontování a odvoz starého nábytku, tak i montáž toho nového, dovezeného v kartonových krabicích.

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Na co nezapomenout při stěhování kanceláře